Amerika hikt tegen hun schulden-plafond aan en riskeert mogelijk een faillissement. Gaat dat gebeuren of is het een grote show voor de bühne?

Ook begint Apple zich, als een van de laatste grote tech-jongens te roeren op AI gebied en toont Europa eindelijk een visie met een duidelijke crypto-wetgeving. Verder wordt gesproken over beleggen in elektrisch rijden. Eén van de meest besproken industrieën van de afgelopen jaren, met tientallen nieuwe challengers op de beurs met de ambitie om de nieuwe Tesla te worden. Maar is de EV industrie een kans voor beleggers, of stiekem eerder een kerkhof? 

Onderwerpen in deze aflevering:

  • Portfolio updates van Jasper, Twan en De Lange Termijn
  • Een mijlpaal voor onze podcast
  • Schuldenplafond Amerika
  • Beste lange-termijn investeringen volgens Amerikanen (Gallup Survey)
  • Nieuwe Europese crypto-wetgeving aangenomen (MiCA – Markets in Crypto Assets)
  • Het PR-drama van Ledger, de populairste hardware wallet in crypto
  • Apple & Artificial Intelligence
  • Elektrische voertuigen: beleggers kerkhof of kans?

Beluister deze aflevering via

of bezoek de podlink pagina voor alle beschikbare streams.

Wil je meer exclusieve afleveringen, word dan “Vriend van de Show”. Het kost je slechts €2,50 per maand (of €27,50 per jaar = 1 maand gratis) en je krijgt hiermee toegang tot alle exclusieve afleveringen uit het verleden en in de toekomst. Tevens steun je hiermee onze podcast en website, zodat we deze gratis toegankelijk kunnen houden.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Onze wekelijkse podcast genaamd “De Lange Termijn”, is een vermakelijke, eerlijke en laagdrempelige show over beleggen. Vol optimistische verhalen en leerzame momenten.

Reageer