Twan en Jasper delen hun zes favoriete innovatie-gedreven ETF's. Ideaal voor beleggers die hun kansen liever spreiden en breed willen investeren in een industrie of sector. Met een héél verrassend, onbekende holding waarmee jij kan investeren in bedrijven zoals SpaceX en Stripe.

Ook blijven beiden gefascineerd over de ontwikkelingen van AI. Toch trekken zij ook ergens een grens qua redelijkheid aan de waardering van bepaalde aandelen. In dit geval bespreken zij hun twijfels over NVIDIA.

Onderwerpen in deze aflevering:

 • Portfolio updates van Jasper, Twan en De Lange Termijn
 • Een korte blik op de markt en NVIDIA als voorbeeld
 • Adobe Firefly en hun nieuwe Generative Fill feature
 • Bedrijven die nu al ChatGPT gebruiken in hun klantenservice afdeling
 • Het Nederlandse crypto-bedrijf Litebit stopt ermee

Dan een leuk gesprek over innovatie ETF’s die ons op het eerste gezicht aanspreken, met oa:

 • VanEck Video Gaming en eSports (ESPO)
 • VanEck Crypto & Blockchain Innovators (DAVV / DAPP)
 • L&G Artificial Intelligence ETF (AIAI)
 • iShares Global Semiconductors ETF (SEC0)
 • Wisdomtree Cybersecurity ETF (WCBR)
 • L&G ROBO Global Robotics and Automation (ROBO)

En afsluitend een blik op een innovatiefonds uit Groot-Brittannie, waarin je kunt beleggen in o.a. SpaceX en Stripe.

Beluister deze aflevering via

of bezoek de podlink pagina voor alle beschikbare streams.

Wil je meer exclusieve afleveringen, word dan “Vriend van de Show”. Het kost je slechts €2,50 per maand (of €27,50 per jaar = 1 maand gratis) en je krijgt hiermee toegang tot alle exclusieve afleveringen uit het verleden en in de toekomst. Tevens steun je hiermee onze podcast en website, zodat we deze gratis toegankelijk kunnen houden.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Onze wekelijkse podcast genaamd “De Lange Termijn”, is een vermakelijke, eerlijke en laagdrempelige show over beleggen. Vol optimistische verhalen en leerzame momenten.

Reageer