BUX blijft z'n rente verhogen en kondigde donderdag 27 juli aan dat klanten van het bedrijf vanaf 1 augustus 2023 maar liefst 2,50% rente ontvangen op hun cash geld dat (nog) niet belegd is in aandelen of crypto. Hiermee zijn ze de enige Nederlandse beleggings-app, voor zover ik weet, die deze hoge rente aanbiedt.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik erger me altijd wel een beetje aan het feit dat mijn onbelegde euro's niets staan te doen bij een broker. Het is een beetje dood geld dat staat te wachten om ingelegd te worden. En daarom houd ik er zelf ook nauwelijks een cash-balans aan.

Niet bij DEGIRO, Trading 212 en ook niet bij BUX dus.

Maar ergens is het wel fijn dat er nu rente gegeven wordt, alsof je je cash op een spaarrekening houdt bij de bank. Voordeel voor mij is in deze, dat ik vanaf nu niet steeds mijn spaargeld hoef over te maken naar BUX, zodra ik wil investeren. Ik kan nu gewoon een deel van mijn cash bij BUX onbelegd laten staan.

Wel even met de kanttekening dat dit bij BUX geldt voor cash (onbelegde) bedragen tot maximaal €25.000. Maar goed, wie heeft er dan ook zoveel geld cash staan bij een dergelijke neobroker? Ik niet.

Kosten abonnement compenseren met rente

Die 2,50% rente is dus op jaarbasis en kun je dus ook als rendement zien. Laatst kondigde BUX aan dat ze per 1 april 2023, per maand €2,99 aan abonnementskosten gaan rekenen. Daar was veel ophef over, omdat vooral kleinere beleggers nou eenmaal niet erg gebaat zijn bij vaste maandelijkse kosten. Dat eet je rendement op.

Maar ik heb eens even zitten rekenen: €3 euro per maand is €36 per jaar aan abonnement-kosten. Om die €36 met rente te compenseren, zou je gemiddeld gezien zo'n €1,440 aan spaargeld bij BUX moeten parkeren. Dan heb je die abo-kosten voor niets. Iets om over na te denken wellicht, want nu zijn er meer manieren om iets met je geld te doen.

Dit aanbod is beschikbaar voor alle BUX klanten, inclusief degenen die geen beleggingsrekening hebben bij het bedrijf. De rente wordt op dagelijkse basis berekend en maandelijks uitbetaald. Klanten kunnen op elk moment toegang krijgen tot hun cash zonder extra kosten of boetes.

Gedekt door het Deposito Garantie Stelsel

Oh en ook niet geheel onbelangrijk: alle euro's die je in cash aanhoudt bij BUX zijn beschermd tot € 100.000 onder de voorwaarden van het Deposito Garantie Stelsel (ook al krijg je alleen rente tot €25.000).

De CEO van het bedrijf, Yorick Naeff, verklaarde dat dit aanbod deel uitmaakt van hun toewijding om gebruikers betere financiële diensten te bieden. Hij voegde hieraan toe dat BUX voortdurend werkt aan het verbeteren van zijn producten en diensten om te voldoen aan de veranderende behoeften van zijn klanten.

Gaan er meer brokers volgen, zoals DEGIRO bijvoorbeeld? Ik hoop het!


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Schrijft en praat sinds 2019 over beleggen. Belegt sinds 2006 en heeft inmiddels een gemiddeld jaarlijks rendement van +15% weten te realiseren. Deelt voornamelijk eigen fouten, experimenten en ontwikkelingen in de markt via Twitter en deze website. Tevens co-host van De Lange Termijn Podcast.

Reageer