NFT games worden steeds populairder. Het zal nog een tijdje duren voordat fanatieke gamers overtuigd zijn, maar er zijn al genoeg toffe gamers die uren plezier geven. Met sommige spellen kan je zelfs echt geld verdienen. Dit zijn drie van de meest populaire NFT games van dit moment.

Axie Infinity – voor de Pokémon liefhebbers

Axie Infinity heeft NFT games op de kaart gezet. Deze Pokémon-achtige RPG laat zien dat NFT games kunnen werken, waarde kunnen opleveren, en bovenal leuk zijn om te spelen. Het spel spreekt voor zich: je brengt een Axie diertje groot, en door middel van fokken bouw je steeds verdere generaties uit. Ieder diertje erft eigenschappen van zijn voorganger. Je kunt Axies verzamelen en verhandelen op een NFT marktplaats of in het spel zelf. De zeldzame rassen zijn veel geld waard.

Het spel bevat verschillende spelmodus zoals Quest, PVP-gevechten en Adventure. Bij iedere modus kan je zogeheten Smooth Love Potions (SLP) verdienen. Dit wordt gebruikt om te betalen voor het fokken van Axies. In veel opzichten is Axie Infinity een ‘normaal' spel, vergelijkbaar met Pokémon of Digimon.

Omdat jouw Axies geregistreerd staan op een blockchain kunnen hun zeldzaamheid en waarde je echt geld opleveren. Het zogeheten play-to-earn-model is waar NFT-spellen bekend om staan. Je kunt letterlijk geld verdienen door het spelen van games.

Uiteraard is leuk om te zien dat de waarde van jouw Axies stijgen, al kunnen ze ook dalen als de populariteit afneemt. Om een vrije markt te stimuleren heeft Axie Infinity een free-to-play model, zodat spelers mee kunnen doen zonder te hoeven betalen. Het nadeel echter is dat jouw Axies zich dan slechts beperkt ontwikkelen.

Je hebt een Ronin Wallet nodig met Axies crypto om het spel te kunnen spelen.

DeFi Kingdoms – de brug tussen NFT's en games

DeFi Kingdoms een van de eerste games die echt gebruik maakt van de waarde van NFT's. Door nostalgische pixel art te gebruiken krijg je het gevoel alsof je een SNES-game uit de jaren 90 aan het spelen bent. Het laat zich vergelijken met een Harvest Moon.

DeFi Kingdoms is een goed voorbeeld hoe NFT's een rol hebben in games. Het combineert de meerwaarde van NFT's met herkenbaar gamedesign. Je kunt DeFi Kingdoms spelen zoals je een retro RPG zou spelen. Je levelt jouw karakters, vindt waardevolle items, en beheert jouw in-game middelen zo effectief mogelijk.

In het spel verzamel je zogeheten JEWEL tokens. Deze kan je omzetten naar Harmony One cryptocurrency. Deze crypto heb je nodig om het spel te kunnen spelen. Helaas is Harmony One niet breed beschikbaar bij exchanges, en is het lastig om One in jouw wallet te krijgen, maar het is mogelijk via onder meer SushiSwap.

Deze game maakt het mogelijk om ingewikkelde NFT en gedecentraliseerde crypto concepten uit te leggen aan mensen met behulp van storytelling en gaming concepten. DeFi Kingdoms is een toegangspoort tot NFT's, maar door het gebruik van de One tokens is er helaas wel een serieuze drempel.

Splinterlands – een serieuze Hearthstone uitdager

Het doel van Splinterlands is om het verzamelen en verhandelen van fysieke kaartspellen. Het spel is vergelijkbaar met Hearthstone en Magic: The Gathering. Dit maakt het spel herkenbaar voor een grote groep gamers. Ook is het eenvoudig om een waarde toe te wijzen aan kaarten.

Er is een mate van zeldzaamheid en kracht van een kaart, waardoor het aantrekkelijk is voor spelers om deze digitale kaarten te verhandelen en te verzamelen. Kaarten hebben waarden en stats, en sommige zijn zeldzaam en meer waard. Dubbele kaarten kan je samensmelten, waarmee hun krachten verbeteren.

In tegenstelling tot Hearthstone moet je wel betalen om Splinterlands te spelen. Je moet een nieuw kaartenpakket kopen voordat je met het spel kunt beginnen. Welke kaarten je krijgt is volledig willekeurig, dus er kan een gevoel ontstaan van een oneerlijk looting systeem zoals bij games zoals FIFA. Eenmaal in het spel kun je echter meer kaarten verdienen met gevechten en quests.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Jasper heeft een sterke overtuiging in de kracht van innovatie. Zijn portfolio bestaat uit (hyper)growth aandelen, startups en crypto. Heeft als 'Mister Don' meer dan 100 podcasts gemaakt over innovatie beleggen. Fan van de "Thinking in Bets" en "Twin Engines" principes.

Reageer