Over

Wij zijn Jasper en Twan, twee doodgewone beleggers die met een optimistische kijk op de toekomst, de ups en downs bespreken van het investeren in onder andere: aandelen, ETF's, edelmetaal, crypto en startups.

Jasper

Jasper, ook herkenbaar als “Mister Don”, is een belegger met een enorme overtuiging in de kracht van innovatie. Hij is ervan overtuigd dat op de lange termijn de meest vernieuwende bedrijven, in de snelst groeiende sectoren, de grote winnaars op de beurs worden.

Zijn overtuiging komt tot uiting in een sterk geconcentreerd innovatieportfolio, waarin hij slechts enkele aandelen bezit van bedrijven die aan het beginpunt staan van hun ontwikkeling. Daarnaast investeert Jasper in startups en crypto.

Het is zijn ambitie om financieel onafhankelijk te worden, om vanuit die positie startups te helpen die de wereld leuker, mooier en duurzamer te maken.

Hij is in 2021 de “Mister Don Podcast” gestart, waarin hij meer dan honderd afleveringen heeft gemaakt over beleggen. Uiteindelijk is die podcast doorontwikkeld naar de huidige “De Lange Termijn” podcast.

Twan

Twan is financieel onderzoeker, blogger en actief belegger sinds 2006. Hij schrijft sinds 2019 over de markt, personal finance, investeren en de economie. Hij heeft inmiddels meer dan 200 artikelen geschreven die samen al meer dan 500.000 keer gelezen zijn.

Hij heeft ruim 10 jaar duizenden uren onderzoek gedaan om zijn eigen financiële situatie op de rit te krijgen. En met succes: z'n vermogen groeide en hij raakte in contact met mensen die ook wilden wat hij wil: financieel slimmer en onafhankelijker worden. Het streven is om uiteindelijk deels te kunnen leven van passief inkomen. Niet om straks helemaal niet meer te werken, maar niet langer volledig afhankelijk te zijn van werk om te kunnen leven.

Na meer dan vijftien jaar een goedbetaalde, maar stressvolle functie bekleed te hebben voor een internationaal bedrijf, heeft hij in 2020 besloten om het helemaal anders te gaan doen en heeft zich volledig toegelegd op personal finance, investeren en educatie.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.