Jasper

Mijn overtuiging is dat particuliere beleggers de markt – op de lange termijn – kunnen outperformen door bewust te zijn van onze voordelen tegenover de grote fondsen.

 • Tijd. Voor jou en mij is er geen verplichting om ieder kwartaal onze investeerders blij te maken met rendement.
 • Vrijheid. Er zijn geen beperkingen aan de type assets waarin wij mogen investeren. Crypto, aandelen onder $1 miljard waardering, pre-revenue bedrijven? Alles mag.
 • Ownership. Wij hoeven niemand te overtuigen van onze keuzes. Wij kiezen ons eigen pad.

Tegelijkertijd geloof ik sterk in de continue impact van innovatie. De wereld wordt steeds efficiënter, slimmer en meer met elkaar verbonden. Er zijn veel bedrijven met de potentie om een toekomstig marktleider te worden, of een product te lanceren met een miljarden omzet potentie. Slechts weinigen hebben de capaciteit om zich een toekomst voor te stellen die nu nog niet zichtbaar is. Dat is een unieke kwaliteit, waar je als belegger ook van kan profiteren.

Dit zorgt ervoor dat mijn passie én overtuiging samenkomt in een vrij uitzonderlijke investeringsstrategie: een portfolio aan hypergrowth bedrijven, met een hoog risico en koers volatiliteit, binnen een geconcentreerd portfolio van maximaal 10 posities.

Dit is een strategie voor beleggers met een stoïcijnse mindset en een solide financiële situatie.

“Innovation is the ability to see change as an opportunity – not a threat”

Steve Jobs

Hoe ziet mijn strategie eruit?

Mijn overtuiging komt tot uiting in een sterk geconcentreerd innovatieportfolio, bestaande uit vijf categorieën:

 • Potential Future Leaders
 • Solid Hypergrowth
 • High FCF / ROIC
 • Startup investeringen
 • Crypto & Digital Assets

Potential Future Leaders zijn ware disruptors aan het begin de S-curve, met de potentie om een industrie te verstoren. Dit zijn vaak Small Caps (<$2B) en actief in een innovatieve hypergrowth industrie.

Solid Hypergrowth aandelen zijn groeibedrijven met bewezen businessmodel, uitbreidende marges en sterk groeiende omzet met potentie voor marktleiderschap.

High FCF / ROIC aandelen zijn solide cashcows met bovengemiddelde groeiverwachting, efficiënt in kapitaal herinvesteren, sterk winstgevend met groeiende marges.

Startup investeringen zijn een combinatie van angel investments – direct bij het founder team – en investeren via seeding platforms zoals Seedrs.com en Republic.

Crypto & Digital Assets betreft mijn investeringen in cryptocurrency zoals Bitcoin en Polygon, NFT's en andere vormen van digitale assets.

Iedere investering wordt beschouwd met een tijdshorizon van minimaal 5 jaar. Deze lange termijn mindset geeft mij de kans om vroegtijdig te investeren in high potentials zonder waarde te hechten aan het rendement op de korte termijn.

Een paar investeringen uitgelicht:

Ethereum (ETH)

Ethereum is (na Bitcoin) de grootste cryptocurrency en het eerste platform die het mogelijk maakte om apps te bouwen op de Blockchain.

Er zijn een paar redenen waarom Ethereum de grootste positie in het portfolio inneemt. Met name de dominante rol van Ethereum de institutionele interesse, het deflatoire karakter van Ether en de optie tot staking waardoor het een variant van dividend uitkeert.

Jasper verwacht dat Ethereum een sterke risk / reward biedt in de aankomende crypto bull cycle, met een hoge potentiële upside en beperkt risico op definitief kapitaalverlies.

 • Industrie : Crypto / Digital Assets
 • Investering sinds: maart 2020

Hydro Wind Energy (startup)

Hydro Wind Energy focust zich op twee grote uitdagingen. Allereerst zijn huidige hernieuwbare energiebronnen niet kostenefficiënt genoeg zijn om traditionele brandstoffen te vervangen. Hydro Wind Energy heeft technologie ontwikkeld, de OceanHydro, die windenergie op zee gecombineerd met een op zwaartekracht gebaseerde energieopslag.

Hun tweede technologie is SubSea en QuenchSea, waarmee schoon drinkwater gedestilleerd wordt uit zeewater. Respectievelijk op massale schaal, en op draagbare schaal.

 • Industrie : Clean energy & water
 • Investering sinds: januari 2021

AST SpaceMobile (ASTS)

AST SpaceMobile is een bedrijf dat ervoor wil zorgen dat de hele wereld verbonden is met 4G/5G via een standaard mobiele telefoon, zelfs op de meest afgelegen plekken. Hiervoor bouwen ze een mobiel breedbandnetwerk via een satellietnetwerk in de ruimte. Jasper is enthousiast over deze investering vanwege de enorme commerciële mogelijkheden – 50% van de wereld is niet verbonden – en omdat er al commerciële contracten zijn getekend met grote aanbieders zoals AT&T en Rakuten.

Dit maakt AST SpaceMobile een gepolariseerde investering. Als de technologie wordt bevestigd, zoals in Q4 2022 met de succesvolle lancering van de BlueWalker 3, is de weg naar succes duidelijk. Maar als de technologie niet bevestigd wordt, zal het aandeel waardeloos blijken.

 • Industrie : Connectivity
 • Investering sinds: mei 2021

Canoo Technologies (GOEV)

Canoo is een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV's). Ondanks een breed aanbod aan beursgenoteerde EV startups, heeft Jasper gekozen voor een investering in Canoo vanwege de unieke technologie. Hun eigen skateboard genaamd het Multiple Purpose Platform (MPP), gecombineerd met hun gepatenteerde “Steer By Wire” technologie, geeft hen de mogelijkheid om verschillende type voertuigen te bouwen vanuit één basis.

Canoo lanceert de komende jaren een personenauto (Lifestyle Vehicle) en een delivery variant, een Pick-Up, en een Sedan. Belangrijke partners zijn o.a. Walmart, NASA en de US Army.

 • Industrie : Elektrische voertuigen
 • Investering sinds: oktober 2020

Origin Materials (ORGN)

Origin Materials ontwikkelt de technologie om biomassa en koolstof te verwerken in nuttige grondstoffen zoals plastics, polymeren en carbon black. Deze technologie is zodanig efficiënt dat het concurreert op prijsniveau met olie tot $30 per vat. Jasper is enthousiast over dit bedrijf vanwege hun potentiële impact op het klimaat, in combinatie met een aantrekkelijk en schaalbaar business model.

Het management team is uitzonderlijk qua transparantie en het nakomen van hun afspraken. Per Q1 2023 wordt er op beperkte schaal geproduceerd in hun eerste fabriek, met reeds een orderboek van $9 miljard dollar.

 • Industrie : Hernieuwbare grondstoffen
 • Investering sinds: augustus 2022

Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.