Portfolio

Wij hebben twee compleet verschillende portfolio's en beleggings-stijlen. Jasper is de innovatiebelegger en heeft een zeer geconcentreerd portfolio. Twan is de categoriebelegger en heeft juist weer een gespreid portfolio. Maar ondanks onze verschillende stijlen, zijn beide portfolio's gericht op de lange termijn.

Om onze beleggings-reis zo transparant mogelijk te houden, delen we al onze aan- en verkopen via een portfolio tracker die voor iedereen openbaar in te zien is. Elke week geven we onder andere een update in de podcast aflevering, lopen we door onze laatste transacties heen en bespreken we ons rendement.

Jasper – De Innovatie Belegger

Mijn strategie benut de zwakke plekken van beleggers en institutionele beleggers. De meeste beleggers focussen zich op korte termijn rendement (<1 jaar), hebben een voorkeur voor stabiele aandelen met minimale koersschommelingen (volatiliteit), en ze hebben geen gevoel bij het principe van exponentiële groei en de impact van technologie en innovatie.

Dit heeft geleid tot een geconcentreerd portfolio aan innovatieve aandelen, die de wereld op termijn zullen veranderen. Van 3D Printing elektrische auto's, tot het fabriceren van grondstoffen van restafval.

Het kenmerk van deze strategie is extreme volatiliteit, waarbij in één jaar tijd het portfolio kan halveren of verdubbelen in waarde. Het uitgangspunt is dat iedere positie minimaal vijf jaar in het portfolio blijft. Tenzij de investment case veranderd. Dit is een actieve stijl.

Naast groeiaandelen investeer ik ook in startups en in cryptocurrency. Geen value- of defensieve aandelen, geen ETF's, geen grondstoffen.

Twan – De Categorie Belegger

Ik noem mijzelf een categorie-belegger en spreidt mijn beleggingen al jaren over meerdere sectoren en activa. Ik investeer volgens mijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei

Bescherming dient als anker voor mijn portfolio, inkomen (voor later) is waar ik uiteindelijk deels van wil leven als ik met pensioen ben en groeibeleggingen gebruik ik om de andere twee mee aan te vullen. Een simpele strategie die ik volhoud door maandelijks te beleggen via de dollar-cost-averaging methode (80%) en deels door handmatige beleggingen (20%) te doen.

Daarnaast experimenteer ik graag met nieuwe beleggings-typen en verschillende strategieën. Deels uit nieuwsgierigheid en deels om mijn eigen strategie continu tegen het licht van nieuwe ontwikkelingen te houden.

Beleggingen die je in mijn portfolio zult vinden: ETF's, edelmetalen, groeiaandelen, bitcoin, ethereum en startups.

De Lange Termijn – Het Luisteraars Portfolio

Als onderdeel van de podcast hebben we een portfolio samengesteld, dat bestaat uit aandelen van bedrijven die gekozen zijn door onze volgers en luisteraars. Maandelijks beleggen we €100 in dit portfolio en blijven dit doen, zolang de podcast bestaat.

We bespreken tevens elke maand de voortgang en vergelijking met onze eigen kernportfolio’s in de podcast.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.