Tools voor beleggers

Er zijn honderden tools online beschikbaar om beleggers te assisteren bij het onderzoeken en het doen van hun beleggingen. Van stock-screeners tot portfolio trackers, er is voor iedereen wat wils. Op deze pagina delen we de tools die wij zelf vaak gebruiken en veelvuldig noemen in onze wekelijkse podcast afleveringen.

Portfolio Dividend Tracker

Wat ons betreft een van de beste portfolio trackers. Wij houden hier al onze portfolio's bij, waarbij we ook van de functie gebruikmaken om ons portfolio openbaar te zetten (zonder dat de waarde zichtbaar is). Je kunt in een oogopslag de performance van jouw beleggingen zien, verdeeld over dagen/weken/maanden.

Ook vergelijkt de Portfolio Dividend Tracker jouw performance met die van bijvoorbeeld de AEX, S&P en Wereld index als benchmark. De PDT tool is gratis te proberen en kost daarna €5 per maand.


Just ETF

De ideale website om ETF's te zoeken en vergelijken, met veel informatie over lopende kosten, spreiding en performance. Ook zie je in een oogopslag op welke beurzen de ETF's te koop zijn. Er is een gratis versie en een betaalde, maar de meeste tools op de website zijn ook gewoon zonder een account te gebruiken.


Seeking Alpha

Een begrip in de beleggings-wereld is de website van Seeking Alpha. Niet alleen omdat je hier heel veel informatie kunt vinden over aandelen en beursgenoteerde bedrijven, maar ook omdat ze heel veel analyses en uitgebreide artikelen schrijven.

Er is een gratis en betaalde versie van de website en een mooie feature is de “Portfolio Summary”, waarmee je dagelijks/wekelijks een mail krijgt met de laatste updates over beleggingen in jouw portfolio.


Stratosphere.io

Dit is één van de beste websites voor het analyseren van aandelen. Met praktisch alle metrics die je kan wensen, met historische cijfers en eenvoudig te vergelijken tussen aandelen onderling.

Aanvullend heeft de website ook inzicht in de portfolio's van alle zogeheten ‘Super Investors' zoals Warren Buffett en Bill Ackman, met hun holdings over een lange periode, plus een jarenlang archief van hun Fund Letters.


Finbox.com

Finbox.com is een nuttige website om snel inzicht te krijgen in aandelen. Maar bovenal biedt de website één ontzettend nuttige functionaliteit: een Discounted Cashflow Calculator.

Deze calculator helpt jou om de intrinsieke waarde van een aandeel te berekenen, op basis van toekomstig verwachte cashflow. Je kan zelf de cijfers qua omzetgroei en earnings aanpassen, zodat het past bij jouw persoonlijke verwachting. Dit geeft jou eenvoudig en snel een onderbouwde indicatie.


Quartr App

Quartr is een gratis mobile app die ontzettend nuttig is, met name voor earnings calls. In deze app kan je de earnings call terug luisteren van vele kwartalen geleden, waarbij je ook direct het transcript en de bijhorende presentatie kan bekijken.

Je kan zelf jouw favoriete aandelen (of portfolio) aanmaken, waarmee je eenvoudig op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen. Hun tool is ook via de browser bruikbaar. Quartr heeft ook een desktop app, maar dat is een betaalde service.

Deze pagina wordt actief bijgewerkt en aangevuld. Dus hoor je ons iets noemen in de wekelijkse podcast, dan vind je hier de bijbehorende website ;-)


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.