Is het voor een lange termijn belegger ook nuttig om met opties te werken? Of zijn met name traders hiermee gebaat? Jasper gaat in gesprek met Hubert van Beleggerseducatie.nl (@hubertmeijles) over hoe je opties kan benutten in jouw eigen strategie.

We praten over hoe je opties kan gebruiken om kapitaal efficiënter te beleggen, hoe je jezelf kan beschermen tegen een potentiële marktdaling (hedging) en hoe je premies kan verdienen op aandelen die je bezit of graag wilt bezitten.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Jasper heeft een sterke overtuiging in de kracht van innovatie. Zijn portfolio bestaat uit (hyper)growth aandelen, startups en crypto. Heeft als 'Mister Don' meer dan 100 podcasts gemaakt over innovatie beleggen. Fan van de "Thinking in Bets" en "Twin Engines" principes.

2 Reacties

 1. Hallo Jasper,

  Vaag verhaal zeker voor beginnende optiebeleggers.
  Leg eerst het verschil tussen Calls en Puts uit en het verschil tussen kopen en schrijven(verkopen).
  Adyen ook niet zo’n gunstig voorbeeld omdat het 1 van de weinige aandelen is waar de optie niet over 100 aandelen gaat maar om 10.
  Verder het v.b. Call schrijven op aandelen Shell is geen bescherming maar extra rendement. Bescherming op aandelen doe je met puts kopen. Niet met voorbeelden komen die je zelf lastig vindt om uit te leggen.
  Verder vind ik het knap dat jij het in de goede richting probeert te sturen met prima vragen.

  Groet,
  Carel

  • Hi Carel,

   Terechte feedback. Dit is voor mij ook een goed leermoment over het maken en voorbereiden van videogesprekken. Als host had ik o.a. betere focus kunnen aanbrengen op het onderwerp.

   Ik beschouw het als een leerschool, met het doel om iedere video nét iets betere kwaliteit te leveren dan de vorige. Thanks voor je reactie!

   – Jasper

Reageer