Twan doet al jaren beleggingsexperimenten, naast het aanhouden van een kernportfolio voor de lange termijn. Experimenten met echt geld, om “skin in the game” te hebben bij het uitproberen van verschillende (schaduw) portfolio's. Met als doel om te ervaren wat een theorie in de praktijk teweegbrengt.

Altijd bang om in te stappen op een daling? Dan doet hij een experiment om tegen de wijsheid in toch alle vallende messen op te vangen.

Niet alleen om ideeen op papier te hebben, maar ook om de emoties te voelen van het daadwerkelijk uitproberen van nieuwe beleggingsmethoden. Want hoe gek het ook klinkt: zelfs met kleine bedragen voelt je brein euforie (bij winst) en zenuwen (bij verlies).

En de uitkomst van de experimenten neemt hij mee in het vormen en bijschaven van zijn strategie in het kernportfolio, zonder daarmee al zijn geld op het spel te zetten bij opvliegingen en periodes van verveling.

Dit is een exclusieve aflevering voor onze Vrienden van de Show. Ben je nog geen vriend, steun onze show dan met €2,50 per maand en ontvang wekelijks een exclusieve aflevering waarin we samen de tijd nemen om dieper in te gaan op een interessant onderwerp. Tevens steun je met jouw bijdrage onze podcast en website, zodat we deze gratis toegankelijk kunnen houden.


Wij houden ons Lange Termijn Portfolio aan bij Trading 212. Je kunt hier commissievrij beleggen met kleine bedragen, dus ook heel geschikt voor beginnende beleggers. Ze bieden tevens de mogelijkheid tot het maken van eigen “mandjes”, waardoor je jouw beleggingen kunt indelen in thema's en/of hiermee jouw eigen ETF samenstellen. Het aanbod van beleggings-producten is enorm en het platform en de app werken snel en eenvoudig. Wij zijn beiden enthousiaste gebruikers. Ook interesse?

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Onze wekelijkse podcast genaamd “De Lange Termijn”, is een vermakelijke, eerlijke en laagdrempelige show over beleggen. Vol optimistische verhalen en leerzame momenten.

Reageer