Op deze pagina
Ik was altijd een waardeloze leerling. Op de basisschool waren familie en leraren blij verrast dat ik genoeg punten haalde op mijn CITO-toets om naar de havo/vwo te mogen. Op de middelbare school was het elk jaar een strijd om niet te blijven zitten.
Engels leerde ik gewoon via tv-series en het internet—geen enkel probleem. Maar Duits? Zelfs met mijn Limburgse roots was een dikke onvoldoende standaard. En natuurkunde of biologie? Het kon me niks schelen.
Er waren precies drie vakken die me wél interesseerden: geschiedenis, economie en M&O (management & organisatie). Niet toevallig ook de enige drie vakken waarvoor ik fatsoenlijke cijfers haalde en met plezier naar de les ging.
Toch scheelde het weinig of ik had een mavo-advies gekregen en was in een heel ander carrièrepad beland. En eerlijk? Met de huidige economie was dat misschien zo’n slechte zet nog niet geweest. 😉
Nu zijn we 20 jaar verder—tijd voor een moment van bezinning. Heb ik ooit iets gehad aan Duits, natuurkunde of techniek in mijn professionele leven? Nope. Maar het had zomaar heel anders kunnen lopen als toen nét iets anders was beslist.

Daarom ben ik vrij gepassioneerd over een modernere vorm van educatie. Ik geloof niet in één standaard lesstof voor iedereen, in een klaslokaal met 30 anderen, en als je één ding niet beheerst, doe je maar een 'stapje terug'. Gelukkig staat digitale educatie en EdTech op het punt om die wereld—hopelijk!—flink op z’n kop te zetten.
Waar we nu nog vastzitten in klaslokalen en collegezalen, verschuift educatie steeds meer naar digitale, flexibele en gepersonaliseerde vormen. En dat creëert enorme kansen voor beleggers.
De markt voor digitale educatie (EdTech) groeit als kool. Veel harder dan je misschien zou verwachten. Daarom neem ik je vandaag mee in:
- De toekomst van kennis vergaren
- Hoe flink kan EdTech nog groeien?
- Hoe kan je erin beleggen?
Key summary
Dit zijn drie belangrijke conclusies uit het artikel: