Aan het begin van dit jaar hebben we namens alle Creators onze verwachtingen voor 2025 op papier gezet. Waar zagen we kansen, hoe dachten we dat het jaar zou verlopen, en zou het een goed jaar worden?
Na drie maanden kunnen we wel stellen: een paar verwachtingen zijn uitgekomen, een paar (nog) niet, maar over één ding hadden we collectief gelijk — het zou een volatiel en wispelturig jaar worden.
Hoe kijken de Creators terug op het eerste kwartaal? En wat zijn de verwachtingen voor de rest van 2025? Een kwartaalupdate namens het team.
Yuri

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Wat een begin van het jaar was dit! Ik durf te wedden dat dit de meest volatiele start is sinds ik ooit begon met beleggen. De vraag die me al weken bezighoudt: hoe bescherm ik mijn vermogen en grijp ik toch de kansen die voorbijkomen?
Trump 2.0 dendert als een oranje mammoet door een porseleinkast, en hij lijkt geen moment te aarzelen om alles op scherp te zetten. Dat was even slikken — anders dan ik had verwacht. Maar goed, we roeien met de riemen die we hebben, en daar maak je het beste van.
Aan het begin van het jaar zette ik drie bets neer: Alibaba, Advanced Micro Devices (AMD) en Uber. Twee daarvan heb ik al verzilverd. Uber leverde een mooie +30% op, Alibaba zelfs +60% — daar teken ik voor. AMD houd ik nog vast, al staat die nu op -7,3%. Geen ramp, want ik zie nog potentie. Maar deze markt vraagt om aanpassingen, en die heb ik gemaakt.
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Volatiliteit is een tweekoppig monster: het brengt risico’s, maar ook ongekende kansen. Aandelen waarvan ik dacht ze nooit meer op te pikken voor deze prijzen, liggen ineens weer binnen handbereik. Dat zie ik als een gouden kans — maar ook als een waarschuwing.
Hoe speel ik hierop in? Simpel: ik neem sneller winst. In plaats van posities eindeloos vast te houden, verkoop ik ze eerder. Zo bouw ik een grotere cashbuffer op, klaar om in te zetten op nieuwe, stevige bets.
Buy-and-hold is lastig in deze markt, voor mij. Ik zie rendement komen en weer verdampen, terwijl kansen aan mijn neus voorbijgaan. Door mijn winsten te pakken op percentages waar ik vooraf blij mee zou zijn — zoals +30% of +60% — hou ik mijn portefeuille flexibel. Het geeft me ruimte om te bewegen.
En zo is mijn nieuwste grote gok geboren: Hims & Hers! Dit aandeel is nu mijn grootste positie, en ik heb er alle vertrouwen in dat het de volatiliteit kan omzetten in vuurwerk.
Twan

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Mijn verwachting eind 2024 was dat 2025 een HEEL volatiel jaar zou worden en dat blijkt tot nu toe ook helemaal het geval. Toch had ik niet verwacht dat het theater zo dramatisch zou zijn in de eerste paar maanden. Het duurde langer en ging verder dan ik van tevoren dacht.
Mijn eigen beleggingen hadden hun slechtste kwartaal sinds 2022, maar over het algemeen ben ik er vrij rustig onder gebleven. Stil zitten als je geschoren wordt en niet op elke daling je vrije cash de markt in slingeren. Wel valt me op dat o.a. Bitcoin prima is blijven liggen, temidden van het drama.
Ook vind ik het positief dat niet de gehele markt het moeilijk had in het eerste kwartaal, waardoor de pijn beperkt bleef tot vooral (Amerikaanse) technologie-aandelen en crypto. Dat voelde tot 1 april anders dan een 2008-en-2022-stijl daling, waarin vrijwel alles wereldwijd door het putje ging.
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Ik heb op dit moment 40% van mijn portfolio zitten in goud en een dividend ETF. Dat zijn zandzakken in een bull-periode, maar reddingsboeien in periodes als de afgelopen 3 maanden. Ze dempen het verlies bij onder andere Tesla, Ethereum en Bitcoin. Ik maak me dus nog geen zorgen, al zijn er wel tekenen dat het allemaal onzekerder is op het moment. In mijn laatste portfolio update heb ik toegelicht wat er moet veranderen in de markt en qua macro-cijfers, om zelf over te gaan tot een meer defensieve strategie.
Ik denk nog altijd dat de fase waar we nu doorheen gaan, een (stevige) correctie in een bullmarkt is. In de wekelijkse marktupdates volg ik heel wat signalen m.b.t. de economie, inflatie en de liquiditeits-cyclus, die vooralsnog duiden op een beter vervolg in de rest van 2025. Misschien zelfs al een (kleine) rally voor de zomer, maar timing blijft een lastig ding in markten.
Wellicht moet ik mijn woorden eind 2025 inslikken, maar ik verwacht nog altijd het meest van Bitcoin dit jaar. "Famous last words"...

Beleggen voor iedereen
Commissievrij beleggen voor iedereen. Automatiseer je groei aan de hand van een pie (mandje), ontvang dagelijks rente en beleg al vanaf €1 met fractionele aandelen.
Benieuwd waarom wij beleggen bij Trading 212? Lees dan onze review.
Ted

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Met volle tevredenheid! De verwachtingen die ik had zijn grotendeels uitgekomen. Defensieve waarde zouden outperformen (Heineken, NN Group en TKH presteerden ook beter), er zouden lagere koersen komen voor de brede markten, ik was bearish op crypto (heb zelfs 74K genoemd, dan is de recente low op 76K “aardig ingeschat”) en zag de Nasdaq de eerste helft van 2025 dalen. Ik sta er dus behoorlijk groen bij!
Al duurde het zetten van de top langer dan verwacht. Maar zoals ik wel vaker aangeef, “het zetten van een top is een proces, geen evenement”…. Met name de maandcycli vertelden mij dat ik geen buy and hold posities moest innemen en daarom zette ik het merendeel van mijn vermogen op de spaarrekening. De 3,5% op de spaarrekening (inmiddels lager) leek toen wel heel duf, maar ik ben ervan overtuigd dat het gros van de leden van De Lange Termijn nu wensten dat ze dat toen óók hadden gedaan…
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Niet veel anders dan anders! Het einde van een grote maandcyclus is het meest bearishe gedeelte van een cyclus en dat zagen we deze week! Had ik verwacht dat er op indices tot meer dan 10% koersdaling zou komen in 2 dagen? Nee, dat zeker niet! Maar ik schrik niet van dit soort percentages, als je de levels van steun en weerstand op de grafiek kunt ontdekken.
Bovendien, vanaf de low van Q4 2022 is de S&P500 zo’n 75% gestegen en de Nasdaq ruimschoots verdubbeld; dan voelt -10% in 2 dagen als een crash, maar in het grote plaatje is het “gewoon” een correctie in een uptrend. “Blijf stil zitten als je geschoren wordt”, is dus nu mijn advies en handel niet vanuit emotie! Maar na een cyclusbodem, begint er ook weer een nieuwe cyclus, dus een opleving is op komst.
Of dat nieuwe highs gaat opleveren, dat weet ik niet. Daarvoor krijg ik wel aanwijzingen vanuit bijvoorbeeld de daggrafiek. Maar - om er nog maar een spreekwoord in te gooien - aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen!
Ik bereid me wellicht iets anders voor dan de rest; waar menigeen wellicht nu pas kijkt naar waar de zwakke plekken in de portefeuille zitten en overweegt om alsnog stukken van de hand te doen, struin ik de grafieken af om mogelijke pareltjes te vinden.
Voor mijn serieuze portefeuille kijk ik naar in de basis solide bedrijven, die een goede balans hebben, voldoende winst maken en een goed businessmodel hebben. Feitelijk dus een stukje fundamentele analyse en gezond boerenverstand gebruiken. En als de aandelen die op mijn watchlist zijn gekomen dan ook nog eens technisch op interessante niveaus zijn aanbeland, dan ga ik vermoedelijk tot aankoop over. Denk dan aan namen als ASML, LVMH, Alphabet, Microsoft, Nvidia en Nike.
Met deze sell-off van deze week voel ik me dus als een kind in de snoepwinkel….
Herman

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Man, dat was me het kwartaal wel! Ongelofelijk hoeveel er is gebeurd, met natuurlijk de spetterende tarieven als voorlopig slotstuk. De afgelopen weken geven me een dubbel gevoel: als langetermijnbelegger is de afkoeling wel even goed. Je kunt voordelig bijkopen en er lijken kansen genoeg. Maar toch voelt het niet heel fijn om een groot deel van mijn winst te zien verdwijnen. Dat blijft dubbel.
Wat ik verder erg kenmerkend vond aan het afgelopen kwartaal, is de onvoorspelbaarheid. Vooral van ene heer Trump, die toch een gevaarlijk spel lijkt te spelen. Dat biedt veel ruis op de korte termijn, maar ook weer kansen op de lange termijn.
Samenvattend: eyes on the prize (lees: de lange termijn).
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Ik vind het moeilijk om bullish te blijven. Dat was ik eigenlijk al niet in ons stuk met voorspellingen voor 2025. De komende tijd koop ik liever wat meer solide aandelen met een dividend — zonder echt all-out defensief te gaan. Ik denk aan een Evolution (die nu wel héél laag gewaardeerd lijkt én inmiddels een net dividend biedt) en een LVMH.
Daarnaast blijf ik braaf ETF’s vullen. Dat blijft zo ongeveer de helft van mijn portfolio. Al kriebelt het wel om nog veel meer koopjes aan te schaffen! Mijn ‘open-bij-crash-potje’ gaat ook voorzichtig open. Met andere woorden: zolang de misère duurt, verhoog ik mijn maandelijkse inleg.

Amdax. Écht investeren in crypto.
Bij Amdax vind je alle cryptodiensten onder één dak. Beleg zelf of laat het over aan de experts. Jij bepaalt wat bij je past.
Amdax zorgt voor een veilig platform met digitale kluis, persoonlijke begeleiding en praktische kennis. Zo wordt crypto toegankelijk voor iedereen.
Robin

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Met redelijk veel ongeloof. Het einde van vorig jaar was enorm spetterend, dus ik verwachtte dat crypto en de VS nog wel even verder zouden surfen op de Trump trade in Q1 van dit jaar. Nou, dat liep even helemaal anders. Op Bitcoin speelde zich een distributiezone uit het boekje af, maar de enorme fundamentele sterkte deed mij toch iets te hoog gealloceerd blijven zitten.
Ik heb mijn portfolio gelukkig wel goed beschermd door bijna alle small cap altcoins eruit te gooien toen BTC onder de 90K ging. Het vrijgekomen bedrag kon ik in large caps steken en iets proactiever gaan handelen, vooral om mijn vermogen te beschermen. Die beslissing en acties hebben me uiteindelijk wel een mooi aantal procent extra verlies bespaard.
Op het vlak van aandelen ging het me wél goed af. Ik heb heel mooie winsten kunnen vastleggen met Hims (400% vanaf mijn GAK) toen die rond de 10x P/S ging. Mijn tweede grootste positie was Alibaba, waar ik ook 35% van mijn positie heb kunnen trimmen tussen de 125 en 140 USD. Ook met Celsius heb ik twee heel mooie ritjes meegemaakt.
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Ik zit in een vrij goede positie doordat mijn stablecoin-allocatie binnen mijn cryptoportefeuille momenteel rond de 28% hangt. Ik wil daarvan gebruikmaken om in twee verschillende scenario’s te gaan inschalen.
Scenario 1 is een laatste capitulatie of terugtest rond de 68-74K op Bitcoin. Op dat moment ga ik een deel van mijn wekelijks uitgeschaalde Bitcoin terugkopen en ook mijn posities in large cap altcoins vergroten.
Scenario 2 is het omkeren van de downtrend op de daily chart. Als we eindelijk terug beginnen te evolueren naar een HH/HL-structuur, dan ga ik mijn posities in large cap altcoins uitbreiden.
Op het vlak van aandelen ben ik op T212 een mandje aan het bouwen, geïnspireerd door de Frontier Serie van Jasper. Dat zou een coffee can-strategie worden, waarbij mijn grootste overtuigingen liggen bij robotics, ruimtevaart en digitale educatie. Als inwoner van Denemarken houd ik ook met argusogen Novo Nordisk in de gaten om daar een eerste positie in te openen.
Ik zie her en der opnieuw waarderingen die mij wel kunnen bekoren, maar ik wil de komende weken wel voorzichtig omspringen met mijn cash.
Patrick

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Waar China in het eerste kwartaal netjes presteerde, kunnen we dat van andere regio’s niet echt zeggen. Vooral de Amerikaanse indices presteerden slecht en stonden vooral in het teken van een correctie. Een beweging binnen de uptrend met als meest waarschijnlijke scenario een hogere bodem op de Daily en nog weer een beweging omhoog.
Echter, zoals ik in mijn verwachting voor 2025 al aangaf: na twee eerdere hogere bodems op de Daily wordt het risicoop een correctie op de Weekly, en daarmee een grotere correctie, wel groter. Het is daarom zaak om de Daily Demand Zone goed in de gaten te houden en hiermee rekening te houden in je strategie.
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Waar het kwartaal nog werd afgesloten met de mogelijkheid van zo’n hogere bodem op de Daily, werd dat scenario in de eerste dagen van april al snel van tafel geveegd. Zie hieronde de chart van de S&P 500: richting het eind van de week werd de Daily Demand Zone neerwaarts verlaten, met als reactie daarop een daling van 6% op vrijdag.

In mijn analyses geef ik altijd aan hoe belangrijk het is om goed naar de fundamentals te kijken zodra een Demand Zone aan de onderkant wordt uitgenomen. Wat zit er achter zo’n daling? Is het iets fundamenteels? Wat zijn de omstandigheden op dat moment?
Een Demand Zone die naar beneden wordt doorbroken is namelijk een teken dat de markt op dat niveau geen interesse meer heeft om te kopen. Terwijl dat eerder nog wél het geval was. En dát maakt het interessant: waarom nu niet meer? Want op zo’n moment neemt de kans op verdere daling fors toe – en wordt het risico op een correctie op Weekly steeds reëler.
En precies daarom is het zo belangrijk om na te denken over wat je doet op momenten van verhoogd neerwaarts risico. Zoals ik al vaker in de community heb gezegd: je hebt verschillende manieren om je daartegen te wapenen.
Heb je een long-portefeuille die sterk meebeweegt met de S&P 500 of Nasdaq? Dan kun je overwegen om een hedge in te zetten met een shortpositie via opties, CFD’s of bijvoorbeeld (Micro) E-mini futures. Zo voorkom je dat je de winst van de afgelopen twee jaar zomaar kwijtraakt én kun je rustig blijven slapen.
Ik heb zelf gekozen voor een hedge met Micro E-mini S&P futures. Begin volgende week publiceer ik een apart artikel waarin ik uitleg hoe dit werkt en wat de voordelen én nadelen zijn.
Voor nu: is het voor mij eerst afwachten hoe dit zich verder ontwikkelt. En ondertussen weer speuren naar aandelen die steeds aantrekkelijker worden. Want zodra er nieuwe bodemvorming komt, wil ik klaarstaan om opnieuw te profiteren.
Jasper

Hoe kijk ik terug op het eerste kwartaal?
Eerlijk? Ik ben best verbaasd. Een paar maanden geleden hebben we een 2025-vooruitblik geschreven met alle Creators. Mijn overtuiging was toen: "Meer geld in het systeem, tech weer booming, risk-on modus aan en Wall Street op turbo."
Maar wat we nu zien is bijna het tegenovergestelde. Alsof er een olifant door een porseleinkast banjert, probeert de VS 'orde op zaken' te stellen. In hun beleving dan. Want wat het écht doet, is wereldwijd zorgen voor spanningen — van geopolitiek tot beursvloer. Volgens JP Morgan is de kans op een wereldwijde recessie inmiddels gestegen naar 60%. Best pittig.
Toch blijf ik relatief rustig. Ten eerste: ik kijk vooral naar mijn eigen portfolio, en daarin zie ik ondanks alles veel fundamentele aspecten de goede kant op bewegen.
Ten tweede: niemand — echt niemand — heeft baat bij een recessie. De kans is dus groot dat er uiteindelijk wordt ingegrepen voor het te laat is. Al kan dat ook gewoon mijn hardnekkige optimisme zijn. 😉
Maar goed, een -30% daling voelt natuurlijk nooit lekker.
Hoe bereid ik mij voor op de rest van 2025?
Gisteren heb ik zitten broeden op m’n strategie. Ik had drie scenario’s uitgeschreven om m’n portfolio klaar te stomen voor een herstel. Plannen genoeg dus. Maar hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik dacht: misschien hoef ik helemaal niet zoveel te veranderen.
Ja, m’n Ethereum-positie is flink. Maar dat past ook precies bij hoe ik de risk/reward zie. En ja, ik twijfel soms of ik iets met Bitcoin moet doen — want eerlijk is eerlijk, ik geloof meer in Ethereum op de lange termijn. Maar aan de andere kant: Bitcoin houdt zich sterk. Véél sterker dan ik had verwacht in deze markt.
Dus onderaan de streep? Zie ik eigenlijk geen reden om m’n strategie nu al om te gooien. Alles ligt goed. Soms is niks doen ook een keuze.

Behoefte aan meer inzicht?
Het wordt een kansrijk, maar ook volatiel jaar. Onze PLUS-leden zijn voorbereid voor maar een tientje per maand.
✓ Actueel inzicht in onze portfolio's
✓ Exclusieve, diepgaande analyses
✓ Volledig toegang tot de community